23 Temmuz 2011 Cumartesi

Kendini KABUL ettiğin AN güzelleşirsin . Kendi bedeninden keyif aldığında başkalarına da keyif verirsin. Pek çok insan SANA aşık olacaktır. Çünkü SEN kendine AŞIKSIN…

17 Temmuz 2011 Pazar

Muhteşem Evren...

Hatırlatma

Dünyanın tadını çıkarmanın zamanı. Büyük değişim zamanlarındayız. Dünya nimetlerinin tadını çıkarmak ama her an onları bırakıp gidecekmiş gibi bağımlı olmamak, en özgür yaşamak için iyi bir formül.

Niceleri geldi, neler istediler,
Sonunda dünyayı bırakıp gittiler,
Sen hiç gitmeyecek gibisin, değil mi?
O gidenler de hep senin gibiydiler.

(Ömer Hayyam)

Sevgi ve Işıkla...

2 Temmuz 2011 Cumartesi

Spiraller / Spirals



Bu videoyu görünce küçük çaplı bir şok yaşadım. Neden diyeceksiniz? Şöyle:

Biliyorsunuz geçen ay 3 tutulma üst üste gerçekleşti. Sandviç tutulmalar dedikleri 2 güneş tutulmasının arasında bir ay tutulması. Bu dönemleri gerçekten çok ama çok ağır geçirdim. Zorlayıcı bir dönemdi. Geçen hafta artık dayanacak gücüm kalmamış gibi hissettiğim bir anda, gece, meleklerimden rica ettim; "ne olur gelin, bu gece elimi tutun" dedim. Öylesine kayıp hissediyordum ki kendimi. Gerçek yuvama dönmek, artık bu rüyadan, bu hipnozdan uyanmak, gerçeği anlamak için büyük bir iştah içindeydim. "Ne olur" diye devam ettim, "gerçek yuvamdan bir parça gösterin bana, bir kısa an da olsa yeter, bir an oraya gideyim, çok zorlanıyorum, bu beni rahatlatacak sanki". O niyetle uyudum.

Rüyamda dev bir salyangoz kabuğunun içindeydim sanki. Spiral şeklinde basamakları olmayan bir merdivene benzer, üzeri kapalı bir yapıydı. Sanki inci rengi, kemik rengi. Yürümüyor, sanki uçuyordum. Uçmak da değil de, hafifçe havada ilerlemek, nasıl anlatsam, tüy olmak gibi.

Rüyayı tam olarak anlamlandıramadım. Ben bir salyangoz'dan gelmişim dedim uyanınca hatta. :)))

Kiesha Crowther'ın bu mesajını daha önce de seyretmiştim ama unutmuşum. Şimdi seyredince anlam kazandı. İşte buydu. Gördüğüm buydu. Tüm hayat, yaşamın başlangıcı ve tümü, tüm yaşayan varlıklar vs. onlarca farklı kültürde onlarca farklı şekilde yorumlanan spiral aslında bana şunun için gösterildi:

"Yuvayı başka yerde arama. Yuvan buradan başka yer değil".