29 Kasım 2012 Perşembe

Neden onlar başarılı ve ben değilim?

(Bence, bu blogda da zaman zaman tartıştığımız konulara iyi bir cevap olmuş!)

Jennifer Hoffmann

 Sevgili Jennifer: İnternette gördüğüm insanlar hakkında yargılayıcıyım ve onları kıskanıyorum. Oprah onları destekliyor, kitapları yayınlanıyor, çok paraları var ve her şey onlar için güzel gidiyor. Spritüel olduklarını iddia eden bir çok fanları var ama ben onları hiç de spritüel bulmuyorum. Bu spritüel yolu ben seçtim (ya da o beni seçti), ben de çok çalışıyorum fakat hala mücadele halindeyim. Niçin benden daha iyi bir hayat deneyimliyorlar ve nasıl oluyor da spritüel olmayan insanlar bu zamanda bu kadar güzel bir hayat yaşıyorlar? Kendi şifa çalışmasını gerçekleştirememiş insanların geçişe doğru şimdi veya yakın gelecekte zor deneyimler geçireceğini düşünüyordum.

Jennifer’ın Cevabı: Sorunuz üç konuya hitap ediyor, spritüel davranış neye benzer, spritüaliteyi parayla ya da finansal kazançla nasıl birleştirebiliriz, neden bazıları mücadele ediyor ve diğerleri etmiyor. Farkında olmayabilirsin ama sınırlı kaynak olduğu ve bazılarında varsa sende yoktur inancından gelen yargıların sana olan bolluk akışını engelleyebilir. Ayrıca başkalarını spritüalitenin ne olup ne olmadığına dair düşüncelerinle yargılıyorsun ve bu senin vereceğin bir karar değil. Ve sen gerçekten paranın ve spritüalitenin birbirini dışlayan seçimler olduğunu düşünüyorsun, işte bu yüzden de paran yok. Fakat çözüm var, istediğin bolluğu, neşeyi ve başarıyı yaratmak için başkalarının neler yaptığını yargılamayı bırakmak zorundasın.

Başkalarının yollarını yargılamak imkansızdır çünkü bu onlarla Kaynak arasındadır. Başkalarının hayatında neler olduğunu yargılayarak insanların yaşam yolculuğu hakkında gerçek olmayabilen ve bilemeyeceğin durumlar varsaymış oluyorsun. Onların finansal bollukları fakirlik yaşamlarından gelen bir ödül olabilir, ayrıca bu paranın saadet, neşe ve huzur getirmeyeceğine dair bir ders olabilir. Yine onların spritüel olmadıklarını bunun mümkün olmadığını çünkü her şeyin ‘’ruhdan’’olduğunu farz ediyorsun. Gerçekten kastettiğin şey ise standart bir ‘’spritüel’’ davranış olduğu ve onların bunu izlemediği. Fakat bu da doğru değil.

Her öğretmenin bir kitlesi vardır ve her yolun bir amacı. Onların yolu sana açık değildir çünkü sen o şekilde bakmıyorsun, yanlış bir şey yaptığını (ya da yaptıklarını) düşünüyorsun, onların yolu daha az spritüelken ve onlar iyi durumdayken, kendinin spritüel yola daha bağlı olduğunu ama ödüllendirilmediğini hissediyorsun. Fakat herkes kendisi için doğru olanı yapıyor ve oluşturabileceğiniz tek başarı ve bolluk sizin için en iyi ve doğru olandır.

Para yargın paranın spritüel olmadığı inancını içeriyor, yani spritüel olmak için parayı reddetmek zorunda olduğun düşünüyorsun. Peki bu işe yarıyor mu? Bu senin değiştirebileceğin bir inanç ve seçim ama öncelikle para hakkındaki inancını değiştirmelisin. O üçüncü boyuttan bir enerji, bir değer ve değişim aracı. Hava da üçüncü boyuta ait bir parça fakat onun spritüel olmadığını düşünüp nefes almayı kesmiyorsun değil mi? Bu yüzden günümüzdeki bir çok şifacı ve öğretmen finansal olarak mücadele ediyor çünkü bu yaşamda veya diğer yaşamlarında para dengesizliğinin nasıl yıkıcı olabileceğini gördüler. Böylece yoksulluk yemini ettiler ya da bunu para olmadan yapma kararı aldılar. Çabuk öğrendikleri şey paranın herhangi bir seviyedeki konfor için gerekli olmasıdır. Eğer bu senin seçiminse bunu istediğin herhangi bir an değiştirebileceğini bil fakat bunu başkalarını ve onların hayatlarına parayı kabul etme ve ona sahip olma isteklerini yargılayarak başaramazsın.
Son olarak, senin için pek çok sorun yaratan şey yargılamadır, çünkü o hayatına herhangi bir şeyin akışını kısıtlar; para, neşe, sevgi ve huzur da dahil. Başkalarını sahip olduklarından dolayı yargılamayı kesersen enerjiyi hayatının içine yeniden yönlendirebilirsin. Sonrasında istediğin oranda başarı ve parayı yaratırsın. Sınırsız bir evrende yaşıyoruz ve her şeyden herkes için yeterince var, her birey kendi ihtiyaçları doğrultusunda yaratıyor. Bu yüzden istediğin tüm bolluğa sahip olmaya izin ver ve kendi yarattıkları için başkalarını kıskanma çünkü onlar yollarını ve kontratlarını kendi yollarında yaşıyorlar.

Çeviri:Utku Maden
Kaynak: http://enlighteninglife.com/qa-why-are-they-successful-and-im-not/

1 yorum:

  1. Jennifer gibiler acaba zengin Batı ülkelerinde değil de yoksulluktan kırılan geri kalmış-geri bıraktırılmış ülkelerde yaşasalar gene de bu cevabı verebilirler miydi çok merak ediyorum.Bu konuda upuzun bir kanıtlar silsilesi yazabilirim ama ona da gerek yok...Dünyadaki ve Türkiye'deki geçmiş ve mevcut ekonomik sisteme kısa bir bakış Jennifer'in sözlerinin ne kadar boş olduğunun zaten ispatıdır...

    YanıtlaSil