5 Mayıs 2010 Çarşamba

Canan Yolaç'tan "Bahara Merhaba"

Yoğun geçen bir kış döneminden çıkıyoruz. Günler eskisi kadar uzun olmamasına rağmen bu kış ağır ve yoğun enerjiler hakimdi dünyaya. Yapılan araştırmalara göre artık bir günün 24 saat değil, çok daha kısa yaşanıyor. Zaten, günlerin kısa ancak yoğun bir biçimde yaşandığı gerçeğini kendi deneyimlerimiz de gösterdi artık bize.
Bahara girdiğimiz şu günlerde kendimizi de bahara uyumlamak, tazelenmek, neşeli ve pozitif bir enerjiyle dolmak harika olacak. Doğa gibi, bizim de içimiz coşkuyla dolacak.

Fakat bunun böyle olabilmesi için neler yapmalıyız?

Kendimize boş bir zaman ayırıp, oturup, yoğun kış döneminde neler yaşadığımızı gözden geçirmeliyiz. Bunu yaparken, MART, ŞUBAT, OCAK, ARALIK, KASIM biçiminde geriye doğru giderek, geçirdiğimiz bu aylarda yaşadığımız hangi olayların etkisinde kaldığımızı, neleri aşıp neleri aşamadığımızı sorgulamalıyız.
Aştıklarımızı nasıl aştığımızı fark ederek ve aşamadıklarımızı niçin aşamadığımızı anlamaya çalışarak beynimizin, düşüncelerimizin ve duygularımızın nasıl işlediğini; örneğin, çözümsüz gibi görünen ya da çözümlenememiş sorunları üzerimizde hâlâ bir yük gibi taşıdığımızı görmek, olayları çözebilmemiz adına çok etkili olacaktır. Çözümlenmemiş neler var? Neler hâlâ yük gibi sırtımızda? Bunları tek tek sıralayıp yazmak, aynı sorunları neden hâlâ yaşadığımızı bize açıkça fark ettirecektir. Bu sıralamayı yazarak ve maddeleyerek yapmak en iyi yöntem. Yazdıktan sonra, hangi maddenin sizin için en çok önem taşıdığını belirlemeniz gerek. Çünkü zihnimiz sinsice bunları gözden kaçırmamıza neden oluyor. İşte, bahara girerken, bu şekilde zihinsel bir arınma inanın size çok iyi gelecek.

Tabii bedeni de unutmamak gerekiyor.Üç günlük bir detoks bedenimizde ve dolayısıyla ruhumuzda mucizeler yaratacaktır.

Bunun için size önereceğim şu 3 günlük detoks şöyle:

Birinci Gün: Basmati Pirinçi ile sarımercimeği lapa kıvamına gelene dek pişirin...Piştikten sonra içine zerdeçal baharatı katın ve bir damla kadar zeytinyağı damlatın.. Biraz tuz ekleyebilirsiniz. ve gün boyunca, bu yemeğin dışında pişmemiş hiçbir şeyi yemeyin. Suyu dahi kaynatıp soğurtarak için.Bu üç gün içinde Çay ve kahveyi tamamen bırakın.Bitki çayı için. Acıktıkça bu karışımı yiyin ama abartmadan.

İkinci Gün: Aynı diyeti uygulayın. Akşama doğru haşlanmış olarak ya da fırında kızartarak elma ya da muz yiyebilirsiniz.

Üçüncü Gün: Önce yine aynı pirinç ve mercimek karışımını yiyin. Tamamen sindirdikten sonra, kabak zerdeçalı ile pişirilip üzerine dereotu, nane ve kekik serperek pişirilmiş bir sebze yemeği tüketin. Ara öğün için elma ya da muz tercih edin. Akşam yemeğinde, yine aynı pirinç ve mercimek karışımını yiyin.

Bu detoksun amacı, bedenimizi arıtırken öz disiplinimizle ruhumuzu da arıtmak. Dolayısıyla kendimize saygı duyarak, sükunet içinde disiplin edinmek.

Bu üç günlük detoksla kendinizi tazelenmiş ve yenilenmiş cildiniz pırıl pırıl bağırsaklarınız temizlenmiş olarak bahara merhaba” diyebilirsiniz.

www.cananyolac.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder