30 Mayıs 2011 Pazartesi

Doğrulama Kuralı

"Doğrulama Kuralı" denen müthiş bir kural vardır. İçinden bir şeyi derinlemesine, bütün ve mutlak olarak doğruladığında, o gerçek olmaya başlar. İnsanlar bu yüzden sefalet içindedirler - sefaleti doğrularlar! İnsanlar bu yüzden mutludur - ama sadece bir kaç kişi hayatlarını nasıl şekillendirdiklerinin farkındadır. Bir kez coşkuyu doğruladıklarında, coşkulu insanlar olurlar.

Bunu amaç edin; olumsuz olanı doğrulamayı bırakıp, olumlu olanı doğrulamaya başla.

Bir kaç hafta içinde, elinde nasıl sihirli bir anahtar tutuyor olduğuna şaşıracaksın.

Örneğin kolay üzülen biriysen, gece yatmadan önce yirmi kere kendi kendine sessiz ve derin bir şekilde - ama kendini duyabilecek kadar yüksek sesle - sevinçli olacağını, bunun gerçekleşeceğini, yolda olduğunu doğrula. Artık son üzüntünü yaşadın... üzüntüye elveda. Bunu yirmi kere tekrar edip uykuya dal.

Sabah uyandığının farkına vardığın anda, daha gözlerini açmadan yirmi kere tekrarla.

Gör bak, günün nasıl değişiyor. Şaşıracaksın çünkü farklı bir nitelik seni sarmalıyor olacak. Yedi gün içinde bir şeyi doğrulamış ve onun sonucunu görmüş olacaksın. Sonra yavaş yavaş olumsuz olan her şeyden kurtul. Her hafta bir olumsuz şey seçip ondan kurtul. Bir tane de olumlu nitelik seçip onu iyice özümse.

Bu tamamen bir seçim meselesidir. Cehennemi yaratan da kendi düşüncelerindir, cenneti yaratan da. "İnsan ne düşünüyorsa odur" Buna tanık olduğun zaman- düşüncenin hem cehennemi hem de cenneti yaratabildiğine-sıfır düşünce noktasına doğru o nihai sıçrayışın gerçekleşmesi mümkün olur.

Kişi o zaman artık hem cehennemin hem de cennetin ötesine geçebilir. Ve unutma cenneti aşmak , cehennemi aşmaktan daha kolaydır. Bu yüzden önce olumsuzdan başlayıp, sonra olumluya geç. Bir paradoks gibi görünsede, güzel bir şeyi bırakmak, çirkin bir şeyi bırakmaktan daha kolaydır. Çirkin şeyler insana yapışıp kalır.

Cehennemi cennete dönüştür. Sonra cenneti de bırak çünkü olumlu bir düşünce hala bir düşüncedir.

Sıfır -düşünceyi, düşüncesizliği doğrulamaya başlarsan, nihai olan gerçekleşecektir.

OSHO

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder