10 Ekim 2011 Pazartesi

Ego ve Ruh



Bu kez çevirisini yapmayı başardım. Umarım sizlere faydası olur. :)
Sevgi ve ışıkla...

Ego ve Ruh

Ruhumuz başkalarıyla birleşince coşar. Ruhun, özel olduğunu hissetmeye ihtiyacı yoktur çünkü bilir ki hepimiz birbirimizle ilişkiliyiz, hepimizi “bir”iz.

Hiç kimse diğerinden daha özel değildir ve ruh bu gerçekle mutludur.

Ego ise, bu fikirle savaşır. O karşılaştırılmak ister. Üstün olmak ister.

Ego kral olduğu sürece, sen köle olmaya mahkumsundur. Oysa bir kez ruh kral oldu mu, özgür kalırsın. Çünkü sadece ruhun sana gerçekten rehberlik yapabilir. Sadece ruhun seni gerçekten sevebilir. Egoda sevme duygusu yoktur, o aşkı anlamaz.

Ruh sevgi üzerine yaratılmıştır ama bu bencil bir sevgi değildir. Bu bencil olmayan bir aşk, bencil olmayan bir bakış açısıdır, grup bakış açısıdır.

Ego ne kadar aşağılık, küçük ise ruh o kadar yüce gönüllüdür. Ego haindir, ruh verici. Ego biriktirir, depolar, kendine saklar. Ruh verir, verir ve vermeye devam eder.

Ego yokluğa inanır, ruh çokluğa. Çünkü ruh bilir ki yokluk diye bir şey yoktur. Sadece bolluk vardır. Her şey herkese yeter. Her şeyden çokça vardır.

Ego korku ile kontrol eder, ruh sevgi ile özgür bırakır. Ego ayrılığı ararken ruh birliği arar.

O yüzden; gün içinde dur ve bir bak bakalım “bu fikrim, kararım, korkum ruh bazlı mı, ego bazlı mı?” diye. Eğer ego bazlı olduğunu keşfedersen kendine “ruhum böyle bir durumda ne yapmayı isterdi?” diye sor ve cevabı bekle. Ondan sonra iki cevabı karşılaştır bakalım hangisi sana daha doğru geliyor, hangisi kendini daha iyi hissettiriyor? Hissetmek derken gerçekten vücudunda, genelde de solar pleksus bölgesindeki histen bahsediyoruz. “Doğru olarak hissettiğim ne?”

O zaman neşe ve coşkuyu bileceğiz. Tanrı’yı bileceğiz.

Bu şekilde, pratik yaparak ruhunun seni yönlendirmesine izin verirsin. Küçük adımlarla, bütüne karışmış, özgür ve ruhu ile iletişimde bir varlık olursun.

Bu şekilde Tanrı’ya, gerçek varlığına bir adım daha yaklaşırsın.

“Twin Flame Sacred Keys” öğretisi.
http://www.twinflame1111.com/

2 yorum:

  1. Ego kalbimi ele geçirdi..
    Help me..=/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah, ne yazık ki, size yardımcı olabilecek tek kişi yine sizsiniz. Ben de bunu çok zor idrak ettim. So do you want that in English? :) :) :)

      Sil