13 Mart 2011 Pazar

Almak Güvenlidir..

Doreen Virtue, Ph.D.

Son zamanlarda yaptığım bir  workshopta, dinleyicilere melek okumaları yaptığım zaman, bir market sahibi, neden sıkı çabalarının ödüllendirilmediğini bana sordu. Gerçekte, oldukça sık olarak onun ve marketinin başına negatif deneyimler geldiğini söyledi.
 
Melekler hemen onun enerjisinin dengesiz olduğunu söylediler. O, sadece vererek çok fazla eril enerji davranışı uyguluyordu ve almak için kendisine izin vermiyordu. Eril enerji dışa yönlenmiştir. Gönderir ve verir. Dişil enerji alıcıdır ve içe yönlenmiştir. Hem eril hem de dişil enerjinin dengesine sahip olmamız önemlidir. Bunu yapmanın en kolay yolu her gün hem vermeyi, hem de almayı uygulamaktır.

Bir çok ışıkişçisi almaktan rahatsız olur. Okuma yaptığım kadın, ona kitaplarımdan birini hediye ettiğimde almakta zorluk çekti. Hemen bana, dükkanından bir kristal vermek istediğini söyledi. Melekler okumada ona, “Sadece verdiğin ve almak için kendine izin vermediğin için,  dükkanın dengesiz eril enerjinin yansımasıdır. Bundan dolayı, rekabet ve saldırganlık gibi eril enerji deneyimlerini çekiyorsun. Eğer daha nazik deneyimleri çekmek istiyorsan, dişi enerjinin ifade edilmesine izin vermelisin.”
 
Melekler, ayrıca, onun dükkanının başarılı olması için çok çabaladığını ve etrafındaki herkesin mutlu olmasına çaba gösterdiğini söylediler. Tüm bu zorlama/sevketme ve çabalama eril enerjini ifadeleridir ve sonuç olarak evren ona bunları geri gönderiyor. Eğer dişil enerjisine eşit oranda izin verirse, bu başarıyı bulacak ve sevgiyi kolayca çekecek. Tüm yapması gereken eşit oranlarda vermek ve almaktır.  
 
Dinleyicilerden kadına bir şeyler vererek onun almaya uyumlanması için yardım istedim,  örneğin bir kucaklama, bir iltifat veya bir armağan. Sonra, kadından bu armağanları kibarca almasını istedim. “herhangi suçluluğu,  utancı veya diğer rahatsızlıkları meleklere bırak” diye tavsiye ettim.
 
Kadın açıkça rahatsız görünüyordu ve dinleyicilerden bir kadın ona kocaman bir kucaklama verince bedeninin kaskatı olduğunu gördüm. Olay boyunca, izledim, sonunda gevşedi ve almaktan hoşnut olmaya başladı. Kahkahasını ve gülümsemesini gördüm. Alıcılığın bu basit ve çok önemli prensibini uyguladıkça, tüm yaşamının dengenin yararlarını yansıtacağını göreceğini biliyorum. 
 
Neden almaya isteksiziz ? Genelde, kontrol sorunları almanın altında yatan korkulardır. Eğer sadece verirsek, güvenli oynarız ve minnettar olmayı hissetme riskine girmeyiz. Ayrıca, almakla ilgili kuşku hissettiğimiz zaman güven konuları rol oynar. Bir çok ışık işçisi kendileri için herhangi bir şey arzulamanın bencilce veya açgözlülük olduğu inancı ile programlanmıştır. Ve kendine güveni az olan ışıkişçileri almayı hak etmediklerini hissederler. Çünkü almak için kendilerine izin vermezler, kendine – güvenleri düşük kalır.
 
Tabi ki, yaşam misyonumuzun anahtar bir bileşeni başkalarına vermektir. Bu, bizim ifadedeki eril enerjimizdir. Yine de, eğer bu verme alma ile dengelenmezse, tükenmiş oluruz. Bu depresyona, düşük kendine – güvene ve düşük enerji seviyelerine yol açar. Ve meleklerin kadına söylediği gibi, eğer sadece eril enerji davranışları uygularsak, kendimize bunları çekeriz. Böylece yaşamımız rekabet, saldırganlık ve eril enerjinin diğer veçheleri ile çevrelenir. Sonra bu deneyimler eril enerjimizde kalmamızı pekiştirir. Böylece bozuk/kötü bir döngü meydana gelir.
 
Bu döngüyü kırmak için, kibarca almayı uygulayın. Kendinize almak için daha çok izin verdikçe, başkalarına vermek için daha çok kaynağa sahip olursunuz. Yaşamınızın misyonunda desteklenmenize izin verirsiniz ve vermenin ve almanın bolluğunun akışında dans edersiniz.
 
Melekler onlardan çok az istediğimizi söylüyorlar. Onlardan yardım istediğimiz zaman, bazen meleklerin isteklerimizi gerçekleştirmelerine izin vermiyoruz. Meleklerimiz bizim ekip arkadaşlarımızdır. Dünyaya sevgi ve ışık aşılamak için hepimiz birlikte çalışıyoruz. Eğer ışığınız yaşamın stresi ile azalırsa veya sevildiğinizi ya da sevilebileceğinizi hissetmezseniz, kendinizi yeniden canlandırmak ve tekrar doldurmak için meleklerin yüksek enerjisine her zaman güvenebilirsiniz.
 
Meleklerin kullanmamız için tavsiye ettikleri onaylamalar : Almak benim için güvenlidir. Şimdi yaşamıma iyi şeyleri alıyorum.
 
Bugün ve her gün almanın ve vermenin bolluk akışından haz almanızı dilerim.

(Çeviri ; Saffet Güler)  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder