13 Mart 2012 Salı

Kainata salınımlar yaptırmak

Tanrı dedi ki:

Bir başkasının hayatına baktığınız zaman -ki bu hayat haksızlıklarla, adaletsizliklerle dolu da olabilir- size bu kişi için üzülmek düşmez. Hiç kimse için üzülmek düşmez size. Şefkat duymakla üzülüp acımayı biri birine karıştırmayın, olur mu? O Yüce Spiritüel Kişilikler acıyıp üzülerek hiç kimseyi alçaltmamıştır; asla. Bu sizin için çok önemli bir mesajdır, zira birisi için üzüntü duyduğunuzda kendinizi daha yüksek bir konuma yerleştiriyorsunuz demektir, diğer kişiyi de aşağılarda bir yere. Bunların ikisi de iyi konumlar değildir.

Aynı anlayıştan yola çıkarak kendiniz için de üzüntü duymayın siz, zira böyle yaparsanız bir zavallılık ruhiyesine batar; kendine acıma, kendini zavallı hissetme haline saplanıp kalırsınız.

Kendinizi üstün hissetmek, yüksekte görmek elbette ki başka bir şeydir, iyi talihiniz için şükran duymaksa bambaşka bir şey.

Sahip olduğunuz nimetlere, kutsamalara itibar edin, bunları göz önüne alın ve herkese kutsamalar saçın siz. Herkese. Herkes kutsamaları daha çok kullanabilir.

Her hayatın kendi zahmetleri vardır. Her hayatın kendi kutsamaları, kendi nimetleri vardır. Sırf kendi hayatınızda değil başkalarının hayatında da kutsamaları görün, bunlardan yana bakın.

Başkaları için üzüntü duyduğunuzda onları duvara çivilersiniz. Kendinizi kutsanmış hissedin siz, üstün değil.

Çevrenizdeki herkesin üzerinde tesiriniz vardır, sizden uzaktaki herkes üzerinde de tesiriniz vardır. Bir tesir yaratmak için illaki başkalarının yanı başında olmanız gerekmez.

Taşıdığınız her tesir sizi de etkiler. Kasıtlı olsun ya da olmasın birisini daha aşağıda bir yere koyduğunuzda kendinizi de alçaltmış olursunuz.

Hayatı insan olma halinin bir zavallılığı, acizliği olarak görüp omuz silkmeniz kafidir artık. Bu sizin görüş açınızdır sadece. İnsan olma haline başka bir şekilde bakın. Siz Yeryüzündeki yaratılmışların kralısınız. Yeryüzünde ikamet eden diğer tüm krallara karşı vefakar olun. Her bir insan varlığı kral ya da kraliçedir ve hepsi de ülkeyi yönetirler. Düşüncelerinizle, vurgularınızla dünyaya dikte eder, etkide bulunursunuz. İmparatorluğu, düşünce batonunuzu sallama şeklinize istinaden yönetirsiniz. Kainata düşüncelerinizle yön verir, salınımlar yaptırırsınız.

Olumlu, yüceltici düşünceler taşımaya niyet edin. Verdiğiniz sözlere sadık kalmaya niyet edin. Doğruyu söylemeye, gerçekleri konuşmaya niyet edin. Hakikat herkesin yararınadır, herkese hizmet eder. Düşünceleriniz sizi de yönetmektedir. Niyetinizi belirleyin. Niyetinizi belirleyin siz. Bir rota, bir gidişat belirlendiği zaman o artık belirlenmiş demektir. Okyanusu bir uçtan öte uca aşan bir rota oluşturun, hayat geminiz sizin onu programladığınız şekilde yol alacaktır.

Sevmediğiniz, hoşunuza gitmeyen düşünceler sizi yakalayıverdiğinde zihninizi yavaşça, yumuşak bir şekilde faydası olan, hizmet eden düşüncelere doğru kaydırın.

Siz kime hizmet ediyorsunuz canlarım? Düşüncelerinize iyilik, güzellik katın.

Hoşlanmadığınız, nahoş düşüncelere yakalandığınızda onlardan aksi istikamete dönüverin, ayrılın sadece. Onlarla savaşmayın çünkü bunu yaptığınızda bu münasebetsiz düşünceleri güçlendirmiş olursunuz. Benim düşünce yoluma gelin, Benim düşünce biçimimi benimseyin; böylelikle zihninizi dinlendirmiş olursunuz. Bende istirahat edin siz.

Bırakın da bu istenmeyen düşünceleri öpüp yolcu edeyim Ben. İstemediğiniz bu düşüncelerin Bana doğru gittiğini ya da geldiğini imgeleyin. Böylelikle bunların sizden ayrılmış olduklarını göreceksiniz. Uçup gidecekler. Musa'nın o hasır sepete yerleştirildiği şefkat ve yumuşaklıkla Bana gönderin siz onları. İstediğinizden, arzu ettiğinizden eksik olan, az gelen tüm düşüncelerden uzaklaştırırım dikkatinizi. Böylesi tüm düşüncelerle keserim ilişiğinizi.

Herkese karşı takdir duymanızı, hürmet etmenizi arzu ettiğime göre bunları kendinize karşı yapmanızı da istiyorum Ben. Kendinizi nasıl gördüğünüz diğerlerine yönelttiğiniz düşüncelere bağlıdır. O münasebetsiz, nahoş düşüncelere Ben el koyacağım, onlara komuta edecek ve bir kenara ayıracağım. Artık var olmayacak onlar. Yeni düşünceler edinecek, yeni iç görüler kazanacak, kendiniz hakkında da başkaları hakkında da çok daha iyi, olumlu hisler taşıyacaksınız. Yükselecek, yükseklere çıkacaksınız. Düşüncelerinizin dümenini elinize alacaksınız. Açık Denizler'de yol alacaksınız.

Çeviren: Engin Zeyno Vural

Copyright © 1999-2007 Heavenletters™
Tanrıya ve kendi yüreklerine daha yakın olmaları için İnsanoğluna yardım eden
Gloria Wendroff, Overseer (Sorumlu yönetici)
The Godwriting™ International Society of Heaven Ministries
703 E. Burlington Avenue, Fairfield, IA 52556
Email angels@heavenletters.org
Ziyaret edin www.heavenletters.org

2 yorum:

  1. O kadar güzel ki, okuyunca yüreğim ısındı.,teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Ben de aynı duyguları hissettim. :)
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil