14 Eylül 2009 Pazartesi

Evrensel Yasalar - 7


B E K L E N T İ   Y A S A S I

REALİTEMİZİ GENİŞLETMEK
Enerji düşünceyi takip eder.
Hayal edebildiğimizin ötesine değil, ona doğru gideriz. İnandığımız, beklediğimiz, umut ettiğimiz şeyler deneyimlerimizi yaratır ve renklendirir.
Mümkün olabileceğini gördüğümüz en derin inançlarımızı genişleterek, yaşam deneyimimizi değiştirebiliriz.
Yaşamımız; yaşadıklarımızın değil beklentilerimizin ürünüdür. Çünkü ‘O’ yaşadıklarımızla değil, beklentilerimizle şekillenir.
"Anda ol" dediğimi hatırla. İstiyorsan daha sonra endişe edecek bol zamanın olur.
Bu dünyada herhangi bir şey ortaya çıkmadan önce, birisinin düşüncesinde ya da hayalinde var olur. Düşüncelerin, dünyayı gördüğün pencereleri renklendirir; inançların deneyimlerinin yapı taşlarını oluşturur. Bir başka deyişle, her olumlu düşünce bir duadır ve her dua yanıt alır.
Yüzeysel inançlarının etkisi çok azdır. İnandığını sandığın şey değil, derinden inandıklarının gücü, realiteni oluşturur.
Bu aynı eski bir hikayede olanlar gibidir.
Hapishanede olan iki adam parmaklıklarından bakıyor. Biri çamuru görüyor, diğeri gökyüzünü.
İşte hikayedeki gibi sen de: Nereye bakmayı seçersen onu görürsün. Nereye baktığın da ne görmeyi beklediğine bağlı.
Örneğin, 'insanlara güvenilmez' diye bir inancın varsa, dünyayı bu inancının filtresinden görürsün. Ve inancını destekleyen bir çok kanıt da bulursun.
İnançların davranışlarını ve duygularını etkileyen içsel süreci harekete geçirir.
Ve devamında inançların yaptığın seçimleri, gittiğin yönü hatta arkadaş ve düşman seçimini ve de kaderini etkiler.
Daha derin boyutlarda düşüncelerin insanların farkında olmadan tepki verdiği, enerji alanının rengini ve genişliğini de etkiler. Örneğin; eğer etrafındaki insanları seni seven kişiler olarak algılarsan kendini rahat hisseder ve enerji alanını genişletirsin; enerjin ve davranışların insanları sana çeker. Bu, beklentilerinin realiteni oluşturduğu yollardan biridir.
Mücadelen, seni engelleyen negatif inançların üstesinden gelmek olmalı. Önüne boş bir  kağıt al ve problemini, o anki  sorununu en üste yaz.
İlk yapman gereken dikkatini problemin üstünde toplamak olmalı. Şüphelerin ve güvensizliğin ruhunu, dikkatini ve gücünü çalarken "yapabilirim, yapabilirim" diye tekrarlamak yeterli değildir. Negatif beklentilerini açığa çıkarmalısın. Onları bilinçli olarak farkındalığının ışığında görmeye başladığında ne olduklarını da netçe görebilirsin.
Hadi, ciğerlerinin var gücüyle şüphelerini haykır!
Kendini gerçekten aptal gibi hissetsen bile lütfen söylediğimi yap. Neden olmayacağına, neden yapamayacağına, neden başaramayacağına, neden, neden, neden….  dair aklına gelen tüm nedenleri haykır.
Ve sonra tüm şüphelerini önündeki  kağıda alt alta yaz ve  sırala.
‘Şimdi’ , bak ve şu beklentini oluştur: ……. Kolaylıkla yapıyorum.”
Ve çok ilginç bir şey oldu değil mi?. En ufak bir şüphe duymuyorsun. Söylediğin gerçekti. Bir gerçeği dile getiriyordun.
Söylediklerine tümüyle inanıyordun ve hissediyordun! Gerçek buydu. Kağıttaki soruna bakarken senden ona doğru uzanan bir enerji hissetmiş olmalısın. İnancının enerjiyi takip ederek hedefi bulacağını biliyordun.
Ayağa kalk, dengeni bul. Sen, problemin  ve sezgilerinden başka bir şey kalmasın. Devamlı kullandığın yumruğunu yavaş, yavaş sık. Bir anda "sen" de yok olur sadece bir yumruk olursun. O anda derin bir nefes alıp yumruğunu hızla yukarı kaldır. Yapabilme Enerjin ışıktan bile hızıyla uçuyor, problemin onu bir mıknatıs gibi çekiyordu.
Yumruğun tam yukarıya kalktığında, senin de içinde bir şeyler değişti. Artık Beklenti Yasasını anladın… “…..Yapabilmek için, yapabileceğine inanmalıydın. Gerçekten bunu bilmelisin. Bir şeye yüreğinden inandığında ve kesinlikle bilme duygusunu hissettiğinde o gerçekleşiyordu.
Yumruğunu kaldırmadan önce zihninde yapabileceğini gördün.
Günlük yaşamında zihninde pozitif imgeler, olumlu koşullar, başarılı sonuçlar yaratırsan bunlar derin zihnin tarafından gerçek olarak algılanır. Ve derin zihnin bu deneyimler doğrultusunda hayatına benzer deneyimleri çeker.
Beklenti Yasası sana imgeleme ve yarattığın beklentilerle yaşamını şekillendirme gücünün kendi içinde olduğunu hatırlatır. Şüphelerini yüksek sesle dile getirdiğinde onların kökünü derin zihninden çıkartmış olursun. Şüpheler farkındalığın ışığında kaybolur.
YA UÇABİLECEĞİM BEKLENTİSİNİ YARATMAK İSTERSEM, YİNE AYNI METODU UYGULAYABİLİR MİYİM? SORUSU  IŞIK HIZIYLA GELDİ DİLİNİN UCUNA DEĞİL Mİ?
Heyecanını köreltmek istemem. Ama Dünyanın da tabi olduğu Kozmik Yasalar insan inançlarının üstünde yer alır. İnansan da inanmasan da yerçekimi yasası işler.
Yani tüm şüphelerimden arınsam bile yine uçamaz mıyım? Deme sakın.
"Uçabilirsin!"
"Gökyüzüne yükselebilir, uzayda gezinebilir, aya konabilirsin. İnsanlığın 'imkansız'ı gerçekleştirebilmesi ve uçabilmesi için ‘devasa boyutta şüpheleri’ ve 'bilimsel gerçekleri' aşması gerekir.
Kozmik Yasalarda inançlarımızdan başka sınır yoktur. Bireyler ve tür olarak geleceğimiz, Beklenti Yasasını anlama ve uygulama yeteneğimizi de yansıtacaktır.
Beklenti Yasası eski inançlarımızı ve varsayımlarımızı gözden geçirmenin önemini vurgular. Ancak bunu yaparak bizi engelleyen inançlarımızı, bilinçli olarak yenileriyle değiştirebiliriz.
Bu yeni inancı destekleyen hiçbir kanıt henüz ortada yoksa bile yine de inan! Beklenti kanıtı yaratacaktır.
İnançlarını aşman gerektiğini bilmene rağmen, günlük gazeteleri okuduğunda bazen depresyon hissedebilirsin. Çevre sorunları, istenmeyen çocuklar, savaşlar ve açgözlülüğün yarattığı sorunları gördükçe insanlık için umudumu yitiriyormuşsun gibi gelebilir bazen. Çünkü doğruyu bilmekle, yapmak  aynı şey değil.
Onun için umut etme, inan!.. Problemler var. Yardıma acilen ihtiyaç duyulan problemler olsa da, olumlu sonuçlara ve insan potansiyelinin zenginliğine odaklanmalıyız. Beklenti Yasası odaklandığın şeyin büyüdüğünü söyler. Sorunlarla savaşmak, sorunlara odaklanmak demektir. Odaklandığın şey enerjiyi çeker. Bu nedenle çözümlere odaklan, problemlere değil.
Eski simyacılar gibi şüpheyi güvene, korkuyu cesarete dönüştürebilirsin. Yeni beklentiler, yeni seçimleri getirir. Olmak istediğin yeni beklentini düşle ve kesinlikle olacağını bil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder