24 Şubat 2012 Cuma

OSHO: Dünyayı uyandırmak



Alt yazı için; Youtube'da, ekranın altındaki "cc"ye tıklayıp "Türkçe"yi seçebilirsiniz.
Sevgi ve Işıkla...

5 yorum:

  1. Osho nun yazdigi onca kitap , dusunceleri, farkindalik uzerine bizlere bir cok seyi anlatmaya calisiyor. Hepimize yakini uyuyoruz. Uyanik olanlarimiz cok az. Bu yola cikanlar once kendi geleceklerini sonra dunyayi egodan kurtarir mi dersini?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin yolu kendi yolu elbette, kimi Osho'yla, kimi Krishnamurti ile, kimi Hz. Muhammed ile kimi kendi kendine. Ama uyanış olduğundan %100 eminim. Bunca pisliğin açığa çıkması boş yere değil. Pislik açığa çıkmadan temizlik olur mu? Her şey açığa çıkacak, herkes kendi gerçekliği ile, kendi pisliği ile, kendi güçlü ve zayıf yanları ile yüzleşecek, hesaplar kapanacak ve dünya başka bir çağa geçecek. Ama hiç bir şey bir günde olmayacak. Bir kişinin normal gece uykusundan uyanması bile dakikalar alırken, milyarlarca insanın bin yılların travmalarından, korkularından uyanması çok ama çok uzun bir zaman alacak... Bize yetişir mi bilemem ama umudum var. :)

      Sil
    2. son dediğin cümle insanın uyanması yıllar alır travmalarla falan demişsin. bunu 1 kişi içinmi diyorsun 8 milyar içinmi. çünkü uyanış 1 saniyeden önce gerçekleşir. o sonra değiş şimdidir.

      Sil
    3. Ben daha çok kitlesel bir uyanıştan bahsetmiştim. Uyanış anı belki tam bir andır ama o ana giden yol uzundur bence. Tabii bütün bunlar Dünya zamanı ile ve düşünce ile algıladığımız bir boyutta. Yoksa daha bütünsel ve büyük resimden bakarsak zaten zaman sadece dünyaya ait bir illüzyon değil mi? Sonuçta her şey tek bir anda oluyor, oldu ve bitti ve tam o anda kendi içinde sürekli devinim içinde, her bir seçim tam olarak bir tek anda yepyeni evrenler yaratıyor olabilir hatta. Bu da bence.

      Sil
  2. Osho nun yazdigi onca kitap , dusunceleri, farkindalik uzerine bizlere bir cok seyi anlatmaya calisiyor. Hepimize yakini uyuyoruz. Uyanik olanlarimiz cok az. Bu yola cikanlar once kendi geleceklerini sonra dunyayi egodan kurtarir mi dersini?

    YanıtlaSil