20 Kasım 2011 Pazar

Aile Konstellasyonu ve Her Şeyin Bizim Seçimimiz Olması Meselesi

Daha önce Aile Dizimi/Aile Konstelasyonu çalışmalarından bahsetmiştim. Ocak'ta bu sistemin eğitimini almaya başlıyorum ve bunun için çok heyecanlıyım. Belki hikayeleri sevdiğimden belki de bir başkası olmayı deneyimlemeyi büyüleyici bulduğumdan bu çalışma beni çok ama çok etkileyen bir çalışma. Aslında hepimizin "bir" olduğumuzun, herkesin benzer şeyleri farklı hikayelerle yaşadığının, zamandan ve mekandan bağımsız varlıklar olduğumuzun da en güzel kanıtı bence. Herkesin yaşaması gereken bir deneyim diyorum ve mutlaka tavsiye ediyorum.

Geçen gün hocamız Göksel Karabayır ile (kendisi gerçekten mükemmel, sevgi dolu bir insan) konuşurken, "her şeyin bizim seçimimiz" olduğu konusuna geldi laf. Baştan beri her şeyin tamamı ile bizim seçimimiz olması, ailemizi, hayatımızdaki önemli seçimleribaştan yaptığımızı, başlangıç, bitiş ve aradaki keskin dönüşleri baştan seçtiğimizi ve bu yaşama doğduğumuzda yine her an bir seçim yaparak o yaşamı şekillendirdiğimizi söylüyoruz. Yani aslında olacak ana olaylar, ana yaşam amacımız ya da bu yaşamda deneyimleyeceğimiz temel konular baştan belli olmak şartı ile bunlara nasıl yaklaşacağımız ile ilgili seçimleri her an yaparak sonsuz potansiyellerden birine doğru ilerliyoruz diye konuşuyoruz. Peki ama bazen gerçekten biz ne kadar kendi hayrımıza olacak seçimi yaptığımızı düşünürsek düşünelim sanki bir bataklıktayız ve çıkamıyoruz gibi hissettiğimiz olmuyor mu? İşte bu noktada Göksel Hoca'nın söyledikleri benim kafa karışıklığıma yeni bir bakış açısı getirdi.

Sistem yani tüm bu yaratılan sistem düşündüğümüzden daha karmaşık bir sistem. Buna çapraşıklık anlamında değil de komplike bir yapı anlamında bakalım. Evet seçimler bizim ama bir yandan da aile sistemi içerisinde nesilden nesile aktarılan, bize ebeveynlerimiz yolu ile geçen travmalar da var. Ve bizler, bunların hiç farkında olmadan, bu tıkanıklıklar ile yaşayıp, hiç çözemediğimiz bir yün yumağına takılmışız gibi hissedebiliyoruz. Bu yüzden sisteme girip, bunların enerjisini temizlemek önümüzde yepyeni yollar açılmasına fırsat verebilir. Ata yapar evlat öder girdabından kurtulmak işten bile değil yani.

Seçim tabii yine bizim. İçimizdeki blokajları, bilinçaltımızdaki kayıtları temizlemek için bir çok yöntem var. Kaldı ki yöntemi içimize döndüğümüzde kendimiz zaten bulabiliriz. Belki de bilinen hiç bir yöntem, hiç bir kural ya da kaide ile değil sadece kendi iç sesimizle yapacağız bunu. Örneğin nefes muhteşem bir yöntem. Nefes neyin nasıl ve ne zaman olduğuna bakmaz, sadece nefes alarak tıkanıklıkları çözer. Ama benim gibi hikayeleri seviyorsanız kesinlikle Aile Konstellasyonu çalışmasını deneyin derim.

Sevgi ve Işıkla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder